Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 0,5 szk.
ziemniaki 4-5
pieczarki 25 dkg
ogórki konserwowe 20 dkg
cebula
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem i pieczarkami

Zagotować rosół, wrzucić umyty ryż i gotować 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy, gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Pieczarki poszatkować, dodać do cebuli i dusić do miękkości na małym ogniu. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i dusić 5 minut. Wymieszać z zupą i zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:23
Syta zupa.
Grazyna0211 10.09.2014 10:53
ciekawe połączenie
molanka 10.09.2014 09:59
ciekawy pomysł
Magula 10.09.2014 08:31
Lubię taką zupke
Krystyna32 10.09.2014 07:53
wygląda apetycznie
Ewelina1991 10.09.2014 07:48
wygląda smakowicie
olkaaa 10.09.2014 07:29
bardzo lubię
halinah 10.09.2014 07:22
zapowiada się smacznie :)
Megg 10.09.2014 07:20
super smaczna zupka
gosia1988 10.09.2014 06:48
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak