Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka 2 szkl.
jajko 2
mleko 1 szkl.
woda 1 szkl.
olej rzepakowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Farsz

grzyby suszone
Kapusta kwaszona z marchewką
cebula
sól do smaku
pieprz

Dodatkowo

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.
Krok 1 - Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami  foto
2
Grzyby opłukać, zalać wodą i chwilę podgotować.Odcedzić i pokroić.Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojone grzyby, odciśniętą z soku kapustę .Wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka .Doprawić do smaku.Farsz rozsmarować na naleśnikach.
Krok 2 - Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami  foto
3
Zwijać w krokiety.
Krok 3 - Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami  foto
4
.Maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej .Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Krok 4 - Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:23
Tez takie robię.
Futka 10.09.2014 08:28
Wspaniałe krokieciki!:)
Ewelina1991 10.09.2014 07:46
moje ulubione wydanie krokietów :)
olkaaa 10.09.2014 07:29
zapowiada się smakowicie
halinah 10.09.2014 07:22
lubię krokiety :)
gosia1988 10.09.2014 06:47
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak