Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
masło 300 g
jajko 7 szt
orzechy włoskie 300 g
cukier 2,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka 350 g
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
polewa czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi

Czekoladę pokruszyc włożyc do rondelka i stopic razem z 250g masła. Przełożyc masę do miski, dodac sól, cukier waniliowy, cukier, jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobic mikserem. Na koniec dodac posiekane orzeczy i wymieszac. Piec około 30 minut w tem 170-180 stopni. Gotowe ciast polac polewą i ewentualnie ozdobic orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 23.12.2016 10:29
smaczne muszę zrobić
AGNIESZKA144 02.07.2011 21:21
smakowicie wygląda
Ewa111 14.09.2010 11:57
świetne
anja3107 22.08.2010 14:01
musi być pyszne, skoro tak apetycznie wygląda
Natalia/tubisiek 18.08.2010 08:45
wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak