Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

RYBA :

pstrąg patroszony 2 szt
cebula 1 szt
koperek 2 gałązki
sól 4 szczypty
kolendra mielona 4 szczypty
pieprz 4 szczypty

ziemniaki

ziemniaki 15 szt /malutkie
sól 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
pieprz 4 szczypty
koperek 1/2 pęczka
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami

Kroki postępowania

1
Rybę wypatroszoną myjemy i doprawiamy w środku i na zewnątrz podanymi przyprawami, cebulę kroimy w krążki i do każdej wkładamy w środek, tak samo po gałązce kopru.
Krok 1 - pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami  foto
2
Rybę zawijamy w pergamin i zostawiamy na 2h .
Krok 2 - pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami  foto
3
Zawiniętą rybę wkładamy do piekarnika na 10-15 min do tem 170st
Krok 3 - pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami  foto
4
Ziemniaki myjemy i mundurkach gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko , po czym odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Krok 4 - pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami  foto
5
Do formy wkładamy ziemniaki, dajemy olej, przyprawy, koper, cebulę pokrojoną w plasterki i obtaczamy je , pieczemy 10- 15 min w tem 180st , można równocześnie z rybą tylko uważać by jej nie spalić.
Podajemy z surówką .
Krok 5 - pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.09.2014 18:46
Apetyczna rybka i pyszne ziemniaczki.
Kuchenka 09.09.2014 18:37
rewelacja :)
Megg 09.09.2014 18:03
pyszna taka rybcia :-)
halinah 09.09.2014 17:36
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak