Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1 szkl
mleko 1 szkl
kakao 2 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno , dodać cukier
Krok 1 - Babka  foto
2
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Wlać mleko i olej.
Krok 2 - Babka  foto
3
Ciasto podzielić na 3 części do jednej dodać kakao i wymieszać a do drugiej cynamon i wymieszać.
Krok 3 - Babka  foto
4
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylewać po 2 łyżkach każdego rodzaju ciasta.
Krok 4 - Babka  foto
5
Gotowa wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180 stopniach
Krok 5 - Babka  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 10.09.2014 13:38
bardzo ją lubię
ada.la 09.09.2014 19:41
wygląda super
Anna169Hosz 09.09.2014 19:26
Fajny wzór wyszedł :)
inka2012 09.09.2014 18:58
smakowicie wygląda
Beatris 09.09.2014 18:32
Skusiłabym się na kawałeczek:)
ice cubes 09.09.2014 17:45
z chęcią by się ją spróbowało :)
IwonaDD 09.09.2014 16:32
piękna babka!!!
Lis 09.09.2014 16:25
Pyszna babka:)
Jadwiga/Jaga85 09.09.2014 15:45
Wygląda rewelacyjnie
Rysia 09.09.2014 14:37
Smaczny sposób na zagospodarowanie białek, bo bezy mam już dosyć.
Krystyna32 09.09.2014 14:25
bardzo apetyczna
Marta1986 09.09.2014 12:28
pysznie wygląda
gosia561 09.09.2014 12:21
ale ma ładny przekrój
Marta Ryżek-Kalkowska 09.09.2014 12:14
jak pięknie ci wyszła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak