Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z papryki i kiełbasy

5.0
(31)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Leczo z papryki

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
papryka żółta 3 sztuki
cebula zielona 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1 szczypta
przyprawa KUCHAREK 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
kiełbasa cienka 450 gramów
olej do smażenia
bazylia świeża kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z papryki i kiełbasy

Leczo z papryki, z kiełbasą i pomidorami. W tym przepisie nie ma cukinii :) Leczo ma intensywnie paprykowy smak, który świetnie łączy się ze smakiem kiełbasy i pomidorów.

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w piórka.Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć cebulę, podsmażyć z wegetą.
Krok 1 - Leczo z papryki i kiełbasy foto
2
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić. Paprykę umyć, przekroić, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w grubsze paski. Do garnka wlać odrobinę tłuszczu, dodać paprykę, dusić na wolnym ogniu.
Krok 2 - Leczo z papryki i kiełbasy foto
3
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 3 - Leczo z papryki i kiełbasy foto
4
Do papryki dodać kiełbasę, cebulę i pomidory, razem wszystko poddusić. Doprawić do smaku. Smacznego !
Krok 4 - Leczo z papryki i kiełbasy foto

Leczo z papryki, leczo z cukinii czy leczo z grzybów leśnych - przepisów na leczo jest wiele. Zobacz więcej przepisów na tę pyszną potrawę:

Leczo z kurczakiem 

Leczo rybne 

Leczo z cukinii do słoików 

Leczo bez papryki 

Leczo z papryką i bakłażanem 

Leczo z cukinią i kiełbasą 

Leczo z fasolki szparagowej 

Leczo z kalafiorem 

Leczo z kaszą 

Leczo z mięsem mielonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak