Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg.
ketchup pikantny 100 ml.
cukier 2 łyżki
ocet 2 łyżki
czosnek 6 ząbków
Papryka ostra mielona Prymat
olej 100 ml.
sól
pieprz
miód płynny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na mniej więcej równe części.
Krok 1 - Karkówka foto
2
Karkówkę zamarynować w miodzie, ketchupie, cukrze, occie, czosnku, papryce. Dodać olej, sól oraz pieprz.
Krok 2 - Karkówka foto
3
Przygotowane mięso odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Krok 3 - Karkówka foto
4
Karkówkę piec do miękkości.
Krok 4 - Karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 10.09.2014 17:27
Pyszne i aromatyczne mięsko! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak