Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z cebulą i zieloną pietruszką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 200 g
cebula czerwona 1
natka pietruszki 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z cebulą i zieloną pietruszką

Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażać ok. 2 minut na rozpuszczonym maśle na dużym ogniu cały czas mieszając.
Kurki oczyścić z piasku i dodać do cebuli, przesmażyć przez ok. 3 minuty. Następnie dodać sól, świeżo zmielony pieprz i posiekaną natkę. Całość dusić pod prykryciem jeszcze ok. 3 minut. Podwać w towarzystwie dobrego pieczywa lub chrupiących tostów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.09.2014 11:38
bardzo pyszne danie na kolacje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak