Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chili

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

keczup 100 gram
szalotka 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
sos sojowy 3 łyżki
whisky 2 łyżki
cukier trzcinowy 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sos chili

Chili przecinamy na pół i pozbawiamy nasion. Są zbyt pikantne dla tego sosu, nie będą nam potrzebne. Chili i szalotkę drobno siekamy i razem z resztą składników przekładamy do rondelka. Gotujemy na niewielkim ogniu przez 10 minut stale mieszając. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczka i czekamy aż wystygnie.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.09.2014 15:55
Smaczny sos
mysliwy
mysliwy 08.09.2014 12:50
idealny sos dla mnie!
gosia561 08.09.2014 12:47
ciekawy dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak