Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś w warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1
pieczarki 40 dag
marchewki 2
cebula 1 duża
boczek wędzony 150 g
czosnek 4 ząbki
majeranek
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś w warzywach

Kroki postępowania

1
Gęś umyć, osuszyć i pokroić na elementy. Obsypać solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Odstawić do lodówki.
Krok 1 - Gęś w warzywach foto
2
Pieczarki umyć i pokroić na większe kawałki.
Krok 2 - Gęś w warzywach foto
3
Marchewki oskrobać, cebulę i czosnek obrać. Boczek pokroić w kostkę, marchewkę w talarki, cebule w piórka. czosnek posiekać.
Krok 3 - Gęś w warzywach foto
4
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć boczek, cebule, marchew i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Gęś w warzywach foto
5
Elementy gęsi obsypać mąką i podsmażyć na patelni.
Krok 5 - Gęś w warzywach foto
6
Wszystkie warzywa i mięso przełożyć do brytfanki. Obsypać majerankiem i rozmarynem.
Krok 6 - Gęś w warzywach foto
7
Piec pod przykryciem około 2 godzin w temperaturze 200 st.
Krok 7 - Gęś w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 23.09.2014 08:21
fajna gaska)
Renataj 10.09.2014 08:47
Kiedy ja gęsi nie jadłam - apetyczne danie.
fotoviderek 07.09.2014 22:01
Bardzo apetyczna gąska :)
Kolorowa 07.09.2014 21:45
bardzo fajny przepis ;)
IZABELA29 07.09.2014 20:17
ale rarytaski serwujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak