Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik królewski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 dkg
żółka 2 sztuki
cukier 36 dkg
margaryna 40 dkg
miód sztuczny 3 łyżki
mleko ciepłe 6 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik królewski

Z podanych składników zrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Blachę wcześniej posmarować margaryną i posypać bułka tartą. Upiec 4 placki.
Przekładać: placek – masa – placek - powidła śliwkowe – placek – masa – placek – polewa

Masa: robimy jak do karpatki.

Ciasto najlepiej przygotować na 3 dni przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak