Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia na ciepło

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia żółta 1 szt
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
seler naciowy 2 łodyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia na ciepło

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę chwilę podsmażamy dodajemy startą marchewkę też podsmażamy .
Cukinię myjemy nie obieramy tylko ścieramy na paski julienne dodajemy na patelnię i dodajemy pokrojone łodyżki selera doprawiamy chwilę dusimy
Podajemy najlepiej od razu po przyrządzeniu.
Mozna dodać trochę czerwonej papryczki.

POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.10.2015 08:45
bardzo fajny pomysł
gusia1000 09.09.2014 23:48
Dobre sezonowe jedzenie.
mysza75 08.09.2014 11:49
jak pięknie podana jak z restauracji :-)
gosia56 08.09.2014 06:46
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Aleksandra/Olcia 07.09.2014 18:46
kolorowe danie
Beatris 07.09.2014 17:53
Wspaniałe danie... Cukinię mogłabym jeść pod każdą postacią:)
gosia561 07.09.2014 17:26
bajeczne kolory
barbara11561 07.09.2014 17:07
lubię takie podsmazane warzywa na ciepło
Róża1 07.09.2014 15:45
wspaniałe kolejne danie wegetariańskie !!!! a jak pięknie podane :-).
Renata9 07.09.2014 14:03
smaczna i ładnie podana cukinia
SylwiaMagdaSabin 07.09.2014 13:48
fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak