Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Opakowań(po25dag) serka homogenizowanego 6
żółtek 5
masła 1\\2
szklanki cukru pudru 3
Łyżki żelatyny 2
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy sernik na zimno

Żelatynę rozpuścić w gorącym soku.Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu,używając po 1 szklance wody na torebkę proszku.Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami.Dodać serki homogenizowane,zmiksować na jednolitą masę.Masę serową podzielić na 5 części.Jedną wymieszać z żelatyną,nałożyć do dużej misy,wstawić do lodówki na godzinę.Pozostałe galaretki miksować z porcjami masy tuż przed założeniem do tortownicy.Każdą kolejną warstwę kłaść po zastygnięciu poprzedniej,schładzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak