Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z patelni.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze
masło klarowane
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z patelni.

Na taki widok czekam cały rok. Rydze oczyścić szczoteczką pod strumieniem wody, odciąć korzenie. Osuszyć. Większe pokroić na części. Na patelni rozpuścić masło, kłaść grzyby blaszkami do góry i smażyć 4 minuty. Odwrócić rydze na drugą stronę i smażyć jeszcze parę minut. Na początku grzyby puszczą sok, ale po chwili masło nabierze ładnego złocistego koloru. Posolić dobrze z obu stron i smacznego. Można jeść z grzanką i sałatą, ryżem ,jak i np. polędwicą z grilla i na ten smak czekam cały rok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.09.2014 09:27
jeszcze nigdy nie jadłam tych grzybów, chętnie bym spróbowała :)
Lidzia 08.09.2014 07:30
Dawno nie jadłam. Pychota.
kuklik 07.09.2014 14:38
nie znam tych grzybów i nigdy nie miałam okazji spróbować ale widać są apetyczne
mirosława4 07.09.2014 10:58
wykwintne danie
Seba 07.09.2014 10:00
Bardzo lubię takie rydze
Rysia 07.09.2014 09:55
Dla mnie to rarytas.
mysza75 07.09.2014 09:16
ale bym zjadła takiego rydza, a ja tak dawno nie jadłam pycha
w mojej kuchni 07.09.2014 09:09
niebo w gębie... i tyle..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak