Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z białej kiełbasy do zup

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 szt.
jajko 1 szt.
kasza manna 1 łyżka

Porada

Ja klopsiki podawałam z żurkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z białej kiełbasy do zup

Z surowej białej kiełbasy ściągnąć osłonki i przełożyć masę mięsną do miski, dodać jajko i 1 łyżkę kaszki manny, (można doprawić ewentualnie do smaku), wyrobić masę i uformować klopsiki, które gotujemy ok. 15 w bulionie lub w zupie z którą klopsiki będą podawane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.12.2016 08:54
Robiłam podobne rowniez do kapusniaku, barszczu czerwonego i do zupy pieczarkowej.
Alex_M 05.10.2014 11:34
fajny pomysł do żurku :)
ada.la 07.09.2014 21:41
ciekawy dodatek do zup
Christopher 07.09.2014 17:46
Bardzo dobre są takie klopsiki,robię też z metki.
Marta Ryżek-Kalkowska 07.09.2014 11:22
ja często takie robię w zalewie octowej i też są super.
Ewelina1991 07.09.2014 10:03
ciekawy przepis!!
pati100015 07.09.2014 09:31
świetny pomysł, jak mielone
Ola1984 07.09.2014 09:17
Ciekawy pomysł, myślę, że takie klopsiki idealne będą do żurku.
w mojej kuchni 07.09.2014 09:10
fajny pomysł z białej kiełbasy do różnych zup...
Czyki 07.09.2014 08:35
Super pomysł :)
Lidzia 07.09.2014 08:23
Fajne, trzeba spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak