Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ketchup pikantny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cebula czerwona 1/2

Porada

Idealne jako posiłek potreningowy w połączeniu pełnoziarnistym chlebem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Pasta z tuńczyka foto
2
Tuńczyka przełożyć na sitko. Gdy sos odcieknie, dodać do cebulki.
Krok 2 - Pasta z tuńczyka foto
3
Następnie dodać łyżkę ketchupu oraz łyżkę koncentratu pomidorowego (można więcej lub mniej, w zależności od preferencji). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pasta z tuńczyka foto
4
Można podawać jako pasta kanapkowa lub jako przekąskę.
Krok 4 - Pasta z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.01.2015 16:38
smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak