Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w soku własnym.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,7 kg
woda 50 ml

Porada

Owoce w soku własnym dobrze zachowują cechy surowca, wartość odżywczą, smak, zapach i zabarwienie.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w soku własnym.

Kroki postępowania

1
Jabłka z odmian aromatycznych np. antonówki, cieniutko obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Krok 1 - Jabłka w soku własnym. foto
2
Na dno emaliowanego garnka wlać trochę wody, włożyć jabłka i mieszając częściowo je rozparować.
Krok 2 - Jabłka w soku własnym. foto
3
Nie mają być surowe, ale nie rozgotować ich.
Krok 3 - Jabłka w soku własnym. foto
4
Gorące nałożyć do słoików, z tej porcji do dwóch,
Krok 4 - Jabłka w soku własnym. foto
5
zamknąć i pasteryzować 20 minut.
Krok 5 - Jabłka w soku własnym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.09.2014 00:13
fajne do wykorzystania do deserów
Gabi44 06.09.2014 11:37
I takie jabłuszka można wykorzystać na wiele sposobów,nie tylko do jabłecznika.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak