Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serem i wędzonym boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dag
żółty ser 30 dag
jajko 5 szt
mąka 25 dag
masło 8 dag
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól do smaku
olej 0,7 l
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serem i wędzonym boczkiem

Masło zagotować ze szklanką wody i łyżeczką soli. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mieszać nie zdejmując garnka z ognia, aż ciasto będzie odstawać od brzegów rondla. Ciasto przestudzić, mieszając wbijać po jednym jajku.Chudy wędzony boczek i ser pokroić w małą kosteczkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Olej rozgrzać w głębokim garnku. Z ciasta za pomocą łyżki formułować owalne racuchy i rzucaj je na tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć na serwetkach. Podawać same lub z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.05.2013 08:37
brzmi bardzo ciekawie
misia53 26.05.2013 12:07
świetny , nowy sposób na racuszki
olkaaa 23.02.2012 08:12
chętnie spróbuję
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:37
pyszne sa
pioge7 09.08.2010 10:23
super
plocia 08.08.2010 13:41
zdecydowana nowość dla mnie
Monika193
Monika193 08.08.2010 10:13
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak