Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
koperek
sól do smaku
pieprz
wafle tortowe
cebula 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Ziemniaki myjemy , obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Rozgniatamy je tłuczkiem . Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy ją do ziemniaków. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy również dużo koperku Masa ziemniaczana musi być gorąca. Taką masę ziemniaczaną wykładamy równomiernie na wafel.Zostawiamy tak na 5 minut i zawijamy w ściereczkę i chowamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień kroimy ją w plastry i smażymy na oleju. na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 06.09.2014 15:53
ciekawy pomysł
Konczi 06.09.2014 10:34
świetny pomysł
agnieszka214 06.09.2014 10:19
musze wypróbowac doaje do ksiegi
Triss 06.09.2014 10:15
smakowite danie. :)
monikalangier 06.09.2014 09:55
wygląda apetycznie
Marta1986 06.09.2014 09:23
pysznosci mniam
engie23 06.09.2014 08:50
fajny pomysł
Czyki 06.09.2014 08:47
Bardzo smacznie podane :):)
reniatka 06.09.2014 08:03
Ale to fajne jedzonko
Lidzia 06.09.2014 06:24
Pyszne. Ja czasami jeszcze panieruję.
RenataZ-et 05.09.2014 23:07
bardzo fajny przepis
Barbara13 05.09.2014 21:40
prosto a orginalnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak