Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone maślaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 40 dag
pieprz
Sól czosnkowa jodowana Prymat
biały ocet winny 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone maślaki

Maślaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Do zeszklonej cebulki dodać ugotowane grzybki, doprawić solą, pieprzem oraz dodać ocet winny i całość podsmażać przez 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.09.2014 12:16
pyszne grzybki
Futka 09.09.2014 20:28
Przepyszne grzybki - mniam! :)
JOANNA16 06.09.2014 15:56
pyszne grzybki))
jasiek 06.09.2014 13:38
jesienne przysmaki
gusia1000 06.09.2014 12:18
Warto je robić w sezonie.
fotoviderek 06.09.2014 11:26
Lubię takie grzybki :)
Iwusia 05.09.2014 23:43
pewno smaczne
RenataZ-et 05.09.2014 23:07
pyszne są takie maślaki
Janina 05.09.2014 21:20
Bardzo lubię maślaki na masełku;)
pestka 05.09.2014 20:35
muszę koniecznie tak zrobić - palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak