Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
papryczka chili 1 szt
wino białe wytrawne 4 łyżki
mąka 2 łyżki
olej 6 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku
panga 50 dag
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cebuli

Rybę opłukać, osuszyć, polać łyżką wina, opruszyć przyprawą, pieprzem, solą i mąką. Usmażyć z obu stron na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Papryczkę pokroić w cienkie krążki. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulkę, następnie wlać wino, wrzucić papryczkę i zioła, doprawić solą. Cebulę dusić jeszcze ok 10 min. Ciepłą rybę ułożyć na półmisku, obłożyć cebulką z papryczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 28.09.2011 22:28
smaczna
Gosia32
Gosia32 06.05.2011 08:59
super;]
Kate131 26.08.2010 11:43
robię podobną,ale jeszcze zapiekam.Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak