Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
masło lub margaryna 2 dkg
cebula 1 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
mleko 1/2 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia 4 dkg
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jaj

Jaja ugotować na twardo ( jedno zostawić surowe), obrać ze skorupek. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć z bardzo małą ilością tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę i jaj przepuścić przez maszynkę, dodać surowe jajko i cebulę, sól, pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć po obu stronach na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Usmażone kotlety ostrożnie wyjmować łopatką, gdyż łatwo się kruszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak