Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki na ciepło z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuka
cynamon 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 4 łyżki
bakalie 2 łyżki
sos malinowy 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki na ciepło z bakaliami

Kroki postępowania

1
Obieramy gruszki i tniemy na kawałki. Wrzucamy je na patelnię z rozpuszczonym masłem i na małym ogniu smażymy.
Krok 1 - Gruszki na ciepło z bakaliami foto
2
Gruszki delikatnie obracamy na drugą stronę, a następnie posypujemy cukrem i cynamonem.
Krok 2 - Gruszki na ciepło z bakaliami foto
3
Zarumienione gruszki przekładamy na talerze, posypujemy bakaliami i polewamy sosem malinowym. Na koniec dodajemy jogurt naturalny.
Krok 3 - Gruszki na ciepło z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 04.09.2014 20:07
pyszne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak