Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z pstrąga po norwesku

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg wędzony 500 g
łosoś wędzony plastry 5
kostka rosołowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
koperek pęczek
śmietana 30% 1,5 l
limonka
sól

Porada

Polecam na kanapki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z pstrąga po norwesku

Kostkę rosołową rozpuściłem w ¾ szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuściłem w wodzie , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałem bulion , ostudziłem , wylałem do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyłem na tężejącej galarecie tak , aby zachodziły na boki formy.
Pstrąga rozdrobniłem , dodałem sól i posiekany koperek. Śmietanę ubiłem , dokładnie wymieszałem z masą rybną i pozostałymi dwoma łyżkami rozpuszczonej ostudzonej żelatyny.
Masę rybną wstawiłem do lodówki aby zastygła . Mus podałem ozdobiony plasterkami limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.09.2014 21:01
efektowne i pyszne
agnieszka214 03.09.2014 16:54
smacznosci mniam
Pyszota 03.09.2014 14:02
super przepis
Seba 03.09.2014 13:47
Zapowiada się pysznie
Edith85 03.09.2014 13:29
chętnie zjadłabym kanapeczkę z takim musem
Christopher 03.09.2014 13:20
Smaczne rybki na przystawkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak