Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dkg
marchew 2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka
pomidory 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
woda 1-2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
Do podsmażonego mięsa dodajemy, cebulę pokrojoną w kostkę, marchew w pół plasterki oraz starty na tarce o drobnych oczkach imbir.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
Podsmażamy ok 10 minut. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
4
Dolewamy wodę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
5
Dusimy ok. 40 minut.
Krok 5 - Gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.09.2014 11:04
pyszne,zdrowe mięso !
magdziorka6 03.09.2014 17:44
bardzo smaczny
w mojej kuchni 03.09.2014 09:58
same pyszności do jedzenia..
irenka 03.09.2014 09:47
pyszne jedzonko
Niebieska 03.09.2014 09:08
bardzo smaczny obiad
olkaaa 03.09.2014 07:41
muszę spróbować
Ewelina1991 03.09.2014 06:55
smaczny gulasz
Noruas 03.09.2014 00:12
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak