Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z serem feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 60 dag
ser feta 20 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
olej 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
bułka 0,5 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z serem feta

Mielone mięso wymieszać z bułką namoczoną w mleku, pokruszonym serem feta. Podać przyprawę do mięsa mielonego, pieprz i sól do smaku. Z mięsa uformować gruby rulon, przełożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Piec ok 40 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczeń podawać z dodatkami, np. warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.09.2012 09:27
pycha
zuzanna_z 24.05.2012 12:58
fajne
Seba 19.03.2012 09:26
smaczne
Iwona51
Iwona51 10.02.2012 09:55
pycha
Monika193
Monika193 08.10.2011 09:52
smaczne
IlonaAlbertos 29.04.2011 00:39
Musi być wyśmienita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak