duet ananasowy

duet ananasowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka masła i margaryny

  • budyń śmietankowy

    5 szt
  • jajka

    5
  • cukier

  • galaretki zielone

    2 szt
  • sok ananasowy

    1 l
  • ananas z puszki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny,

2. Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt . następnie przełożć drugim biszkoptem.

3. Masa: 1 puszka ananasów- odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąk ipszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną . Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.

4. ugotować galaretkę i zalać wierzcz placka ( można dodać owoce do dekoracji)

5. wykonanie: biszkopt jasny-budyń ananasowy-biszkopt ciemny- masa z kawałkami ananasów-galaretka z owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

14.04.2013 20:35
wspanialy duet

Dorota59

25.01.2013 17:12
cudeńko

Robert10

05.08.2012 12:29
rewelacyjne to ciasto

angelusia111

28.12.2011 15:11
Ale fajne

Rogalik

23.08.2011 23:12
pycha

gosia561

04.06.2011 17:19
apetyczne

Sarenka

30.05.2011 09:40
Swietne ciacho

Dorota76

01.04.2011 09:10
zjem go z przyjemnością

irenka

31.03.2011 22:20
musi być smaczne,warto spróbować

matii6

05.03.2011 19:53
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat