Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa Shoarma

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 30 dag
schab bez kości 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
fasolka szparagowa 50 dag
ryż 2 opakowania
Kminek mielony Prymat do smaku
kolendra Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa Shoarma

Ryż gotujemy. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na tłuszcz. Solimy, pieprzymy, dodajemy papryki, kminu i kolendry.
Gdy mięso się usmaży dodać odrobinę wody aby mięso było miękkie.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
Układamy na talerzu i gotowe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.09.2014 19:44
szybko i smacznie
kasiaw 01.09.2014 19:43
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak