Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki malinowo - jeżynowe .

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
maliny świeże
jeżyny
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki malinowo - jeżynowe .

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Przygotowujemy świeże maliny oraz świeże jeżyny.
Krok 1 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
2
Na każdym kawałku ciasta francuskiego układamy po 1 jeżynie i 1 malinie.
Krok 2 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
3
Następnie ciasto składałem na ukos na pół i dokładnie dociskałem brzegi. Na koniec za pomocą widelca zrobiłem na brzegach wzorek.
Krok 3 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
4
Ciastka piekłem w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut (włożylem do gorącego piekarnika). Ostudzone posypałem cukrem pudrem.
Krok 4 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2014 17:57
wyglądają smacznie
Krzysztof15 01.09.2014 20:58
bardzo smaczne
noninka77 01.09.2014 18:42
Można się poczęstować?:-)
Olga_SK 01.09.2014 18:19
Smaczna i szybka przekąska!
Katarzyna59 01.09.2014 16:26
w sam raz do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak