Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • cukier

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Starannie ,dobrze dojrzałe śliwki wypestkować. Włożyć śliwki do dużego szerokiego rondla i gotować na słabym ogniu ,dość często mieszając aż do odparowania soku w takim stopniu ,by przegarnięta drewnianą łyżką masa śliwkowa zlewała się bardzo powoli. Do zagęszczonej masy dodać cukier. Powidła rozrzedzą się wówczas i trzeba gotować je dalej na bardzo słabym ogniu ,aż do osiągnięcia gęstości sprzed dodania cukru. Przełożyć gorące do słoików.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

R'n'G Kitchen

01.09.2014 11:46
Dziękuję ;)

mirosława4

01.09.2014 11:27
musisz pisać maila z prośbą o edycję tego przepisu :)

ben-ka

01.09.2014 11:05
Nie ma takiej opcji,edytować się nie da......trzeba napisać do DS z prośbą o usunięcie zdjęcia,no chyba,że ktoś inny już to zrobił.

R'n'G Kitchen

01.09.2014 10:55
A może ktoś podpowie jak edytować przepis ?

ben-ka

01.09.2014 10:18
A efektu końcowego brak.........

caralajna

01.09.2014 10:07
musisz dodać zdjęcie gotowej potrawy, inaczej odejmą ci punkty za zdjęcie przy weryfikacji. albo wcześniej jak zauważą.

dwa pokoje z kuchnią

01.09.2014 09:17
Ładne zdjęcie śliwek, a gdzie powidła? Dobrze jest dodać zdjęcie potrawy do przepisu, na tym to mniej więcej tu polega

engie23

01.09.2014 08:43
pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat