Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Starannie ,dobrze dojrzałe śliwki wypestkować. Włożyć śliwki do dużego szerokiego rondla i gotować na słabym ogniu ,dość często mieszając aż do odparowania soku w takim stopniu ,by przegarnięta drewnianą łyżką masa śliwkowa zlewała się bardzo powoli. Do zagęszczonej masy dodać cukier. Powidła rozrzedzą się wówczas i trzeba gotować je dalej na bardzo słabym ogniu ,aż do osiągnięcia gęstości sprzed dodania cukru. Przełożyć gorące do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 01.09.2014 11:46
Dziękuję ;)
mirosława4 01.09.2014 11:27
musisz pisać maila z prośbą o edycję tego przepisu :)
ben-ka 01.09.2014 11:05
Nie ma takiej opcji,edytować się nie da......trzeba napisać do DS z prośbą o usunięcie zdjęcia,no chyba,że ktoś inny już to zrobił.
R'n'G Kitchen 01.09.2014 10:55
A może ktoś podpowie jak edytować przepis ?
ben-ka 01.09.2014 10:18
A efektu końcowego brak.........
caralajna 01.09.2014 10:07
musisz dodać zdjęcie gotowej potrawy, inaczej odejmą ci punkty za zdjęcie przy weryfikacji. albo wcześniej jak zauważą.
dwa pokoje z kuchnią 01.09.2014 09:17
Ładne zdjęcie śliwek, a gdzie powidła? Dobrze jest dodać zdjęcie potrawy do przepisu, na tym to mniej więcej tu polega
engie23 01.09.2014 08:43
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak