Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z grilla marynowane w pomidorach

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
pomidory 5 szt
olej 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z grilla marynowane w pomidorach

Pomidory sparzamy ze skórki i blendujemy, dodajemy olej, sól, pieprz i zioła - całość mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy umyte udka podzielone na udźce i pałki i odstawiamy na 4 godziny do lodówki - można na całą noc. Następnie mięso wykładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy do miękkości mięska po kilkanaście minut z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 02.09.2014 07:53
smaczne udeczko)
kuklik 01.09.2014 19:59
smakowicie przypieczone
fotoviderek 01.09.2014 07:40
Chętnie bym spróbował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak