Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt.
majeranek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
przyprawa uniwersalna
bułka 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne mielone

Kroki postępowania

1
Do miski z mięsem wbijamy całe jajko, następnie przyprawiamy do smaku
Krok 1 - Klasyczne mielone foto
2
Namaczamy bułkę. Kiedy będzie miękka dodajemy ją do mięsa
Krok 2 - Klasyczne mielone foto
3
Mieszamy mięso z przyprawami, jajkiem i bułką, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej
Krok 3 - Klasyczne mielone foto
4
Smażymy na złoty kolor
Krok 4 - Klasyczne mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak