Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi z cebulka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi z cebulka

Pół cebuli bardzo drobno pokroić. Z mąki, jajka, sera twarogowego, posiekanej cebulki szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm. Kroić kwadraty. Gotować na wrzącej, osolonej wodzie, ok 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Drugą połowę cebuli zrumienić na maśle. Ugotowane pierożki okrasić masłem z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.12.2013 20:39
pyszne leniwe
Bernadeta 03.09.2013 09:31
smaczne pierogi
Iwusia 06.09.2012 22:52
pychotki
Iwona51
Iwona51 27.06.2011 10:57
pycha
Angelika10 03.06.2011 20:41
Pychota,bardzo lubie.
MAR3STA 27.02.2011 10:29
za leniwe mogłabyś mnie pokroić;)
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:36
ale smakowite
plocia 08.08.2010 13:40
leniwe jadłam zawsze z samym tłuszczem ale te muszą też być apetyczne
Monika193
Monika193 08.08.2010 10:15
uwielbiam takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak