Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
tuńczyk kawałki w oleju 2 op
kukurydza w puszce 1 op
jajka ugotowane na twardo 4 szt
ogórki konserwowe 4 szt
majonez tradycyjny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować i wystudzić.Tuńczyka odsączyć na sicie,tak samo kukurydzę.Jajka pokroić w kostkę ,ogórki też pokroić w kostkę.Wszystko dodac do wystudzonego ryżu.Dodac majonez ,sól i pieprz .całoścć wymieszać i schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 31.08.2014 20:33
też często robię taką
Luki 31.08.2014 20:17
lubie sałatki z tuńczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak