Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 40 dag
pieczarki 20 dag
żółty ser starty 15 dag
pomidory 4 szt
marchew 2 szt
cebula 2 szt
groszek konserwowy 0,5 puszki
olej 3 łyżki
masło 5 łyżek
kasza gryczana 5 ugotowana na sypko

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy z parówkami

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Na oleju obsmażyć posiekaną cebulkę, startą na tarce marchewkę, pokrojone pieczarki i parówki. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić. Żaroodporne naczynie wysmarować 2 łyżkami masła, położyć połowę kaszy, warzywa z pieczarkami i parówką, pomidory, groszek z puszki, połowę startego żółtego sera. Dołożyć resztę kaszy, polać roztopionym masłem i resztą żółtego sera. Zapiekać w piekarniku o temp. 180 stopni ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.10.2013 17:48
Ciekawe połączenie.
Iwusia 17.01.2013 23:09
bardzo fajny przepis, na dobry i szybki obiad za niewielkie pieniądze
anulka69 13.02.2012 11:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak