Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indycza skóra nadziewana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk

podudzie z indyka 1 szt
oliwa 2 łyżki

farsz

papryka czerwona 1/2 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 szt.
por (biała część) 4 cm
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól do smaku
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: indycza skóra nadziewana

Kroki postępowania

1
Z podudzia zdjąć skórę. Mięso obrać z kości i zmielić. Paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć , por pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - indycza skóra nadziewana foto
2
Mięso mielone wymieszać z wazywami dodać jajka i bułkę tartą, wymieszać. Całość doprawić do smaku.
Krok 2 - indycza skóra nadziewana foto
3
Skórę napelnić masą i pozaszywać końce nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - indycza skóra nadziewana foto
4
Całość posmarować oliwą i piec w piekarniku około godziny do zarumienienia się skóry. podawać można na ciepło i zimno.
Krok 4 - indycza skóra nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 07.09.2014 21:13
Świetny pomysł! Pycha :)
ONY_za_kare 06.09.2014 14:12
ciekawe to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak