Ciasto z gruszkami

Ciasto z gruszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • mąka ziemniaczana

    5 dag
  • masło

    10 dag
  • cukier

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • jajko

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • gruszki

    70 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne, przekroić na połówki. Ciasto utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno jajka. Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto dalej ucierać, dodając mąkę. Tortownicę posmarować tłuszczem. Połówki gruszek ułożyć na dnie tortownicy, zalać ciastem, wygładzić powierzchnię. Piec ok 40 min w piekarniku w temp. 180 stopni. Gotowe, przestudzone ciasto opuszyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

07.03.2014 17:25
smaczne ciasto

Rybciia

21.03.2013 08:10
smaczne :-)

Kate131

16.12.2012 11:24
pyszny

Aneta41

15.11.2012 19:53
bardzo lubię

Aneta41

15.11.2012 19:53
bardzo lubię

Aneta41

15.11.2012 19:53
bardzo lubię

Tomek13

11.01.2012 23:56
super

msmariusz

27.12.2011 23:57
pysznosci

Magda60

04.12.2011 00:01
dobre

agogo2

07.11.2011 21:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat