Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z szynki szwarcwaldzkiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka szwarcwaldzka 6 plastrów
mini mozarella 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 100 g
ocet balsamiczny
oliwa
sól
pieprz
miód 1 łyżeczka
musztarda dijon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z szynki szwarcwaldzkiej

1. z ogórka wyciąć obieraczką do warzyw 6 długich plastrów ( pozostawić na bokach ciemniejszą skórkę),
2. pomidorki i mozzarelle przeciąć na pół,
3. koniec plastra szynki i ogórka nabić na patyczki do szaszłyków, następnie nabić pomidorka i przeplatamy szynką i ogórkiem, następnie mozzarellę i przekładamy znowu szynkę i ogórka,
4. powtarzamy czynności aż skończy się długość plastrów szynki i ogórka,
5. nabijamy tak wszystkie szaszłyki
6. z oliwy, octu, miodu, musztardy i przypraw tworzymy sos którym polewamy szaszłyki przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.03.2011 09:45
mniam...
Karolina92 13.02.2011 21:58
właśnie zdziwiłam się, co to takiego to zielone, bo nie było w składnikach, ale z opisu widze ze ogorek ;p
ZEWA 20.01.2011 00:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak