szaszłyki z szynki szwarcwaldzkiej

szaszłyki z szynki szwarcwaldzkiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka szwarcwaldzka

    6 plastrów
  • mini mozarella

    1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe

    100 g
  • ocet balsamiczny

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz

  • miód

    1 łyżeczka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z ogórka wyciąć obieraczką do warzyw 6 długich plastrów ( pozostawić na bokach ciemniejszą skórkę),
2. pomidorki i mozzarelle przeciąć na pół,
3. koniec plastra szynki i ogórka nabić na patyczki do szaszłyków, następnie nabić pomidorka i przeplatamy szynką i ogórkiem, następnie mozzarellę i przekładamy znowu szynkę i ogórka,
4. powtarzamy czynności aż skończy się długość plastrów szynki i ogórka,
5. nabijamy tak wszystkie szaszłyki
6. z oliwy, octu, miodu, musztardy i przypraw tworzymy sos którym polewamy szaszłyki przed podaniem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

24.03.2011 09:45
mniam...

Karolina92

13.02.2011 21:58
właśnie zdziwiłam się, co to takiego to zielone, bo nie było w składnikach, ale z opisu widze ze ogorek ;p

ZEWA

20.01.2011 00:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat