Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
pomidor 3 szt
papryka 3 szt/kolorowe
cebula 1 szt.
tłuszcz 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie kilka ziaren
mąka 1 łyżka
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Cebulę i paprykę pokroić w plastry, posypać mąką, dodać przyprawy i poddusić na tłuszczu.
Krok 1 - Ziemniaki po węgiersku  foto
2

Dodać ketchup, pokrojone pomidory, dodać wody i dusić jeszcze przez chwilę.
Krok 2 - Ziemniaki po węgiersku  foto
3
Ziemniaki pokroić w kostkę, podgotować, odcedzić, lekko przyrumienić na oleju i włożyć do potrawy. Aby potrawa była bardziej treściwa, możemy dodać wędlinę.
Krok 3 - Ziemniaki po węgiersku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak