pierś z kurczaka z brzoskwinią

pierś z kurczaka z brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • ser żółty

    4 słupki
  • brzoskwinie w puszce

    4 ósemki
  • mleko

    2 łyżki
  • ser żółty

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozbić i cienko posmarować masłem, posypać przyprawami ziołowymi. Na każda pierś położyć po kawałku sera i brzoskwini, zwinąć.
Potem obtoczyć w mące, mleku i bułce tartej. Obsmażyć
na rumiano na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do brytfanny, posypać serem i zapiekać około
15-20 minut w piekarniku w temperaturze 200o C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat