Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lanym ciastem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
warzywa 1 pęczek
sól do smaku
pieprz 2 szczypty
jajko 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lanym ciastem.

Na porcji rosołowej ugotować rosół z warzywami.Doprawić solą,przyprawą w płynie oraz pieprzem.
Po ugotowaniu mięso obrać i włożyć do rosołu,warzywa rozdrobnić i również dodać.
Jaja wbić do kubka,wymieszać widelcem i dodawać po trochu ciągle mieszając tyle mąki,aby powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany.
Na gotujący się rosół wlewać cienką strużką przez widelec ciasto,gotować na małym ogniu 3 min.
Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.10.2015 10:05
fajny pomysł
w mojej kuchni 17.09.2014 04:47
lubię z lanymi kluskami dobry rosół
Bernadeta1 11.09.2014 22:22
bardzo lubię taki rosołek
Dorian 11.09.2014 08:10
smaki dziecinstwa
Jagódka77 09.09.2014 11:26
uwielbiam rosół z kluseczkami, chociaż robię je trochę inaczej, muszę wypróbować ten sposób
adelajda 05.09.2014 16:30
moja ulubiona zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak