Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z włoszczyzną paski

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
włoszczyzna 20 dag
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
majonez 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Porada

Kapusta pekińska jest smaczna z różnymi dodatkami. Z włoszczyzną i majonezem z czosnkiem smakuje wyjątkowo.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z włoszczyzną paski

Kroki postępowania

1
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
Krok 1 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto
2
Włoszczyznę paski wsypać do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-6 minut, odcedzić, ostudzić.
Krok 2 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto
3
Cebulę drobno posiekać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto
4
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski,
Krok 5 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto
6
Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 6 - Kapusta pekińska z włoszczyzną paski  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.11.2014 15:43
pyyyycha :)
Margo1 06.10.2014 08:40
smaczna surówka
adelajda 23.09.2014 17:55
witaminki na talerzu
Seba 10.09.2014 07:04
pyszna surówka
Jagódka77 04.09.2014 16:29
pyszna i zdrowa
pajbek 30.08.2014 11:57
mnie tez by smakował :-)
gosia1988 30.08.2014 11:36
lubię do obiadu :)
Bernadeta1 30.08.2014 11:02
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak