Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy majonez

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
olej roślinny 200 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy majonez

Blenderem z końcówką do ubijania jajek ubijamy żółtko z musztardą. Następnie, cały czas ubijając, powoli, wąską strużką wlewamy olej. Dodajemy sól i pieprz. Jak uzyskamy konsystencję majonezu to dodajemy ocet winny, mieszamy jeszcze przez chwilkę i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 30.08.2014 15:19
uwielbiam domowy majonez!
mysza75 30.08.2014 10:25
fajny taki domowy najlepszy
mzap88 30.08.2014 09:22
niebo lepszy niz kupny
Ola1984 30.08.2014 08:57
Też robię domowy majonez :) Jest pyszny.
bhb8 30.08.2014 00:16
ciekawa jestem jak smakuje taki domowy majonez
IKrakowianka 29.08.2014 22:42
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak