Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z pesto paprykowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
sól do smaku do smaku
papryka czerwona 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
parmezan starty 3-4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z pesto paprykowym.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Paprykę piec w piekarniku przez 20 min, przewracając ją raz podczas pieczenia.
Gdy ostygnie, zdjąć skórkę i wyjąć ze środka pestki. Do pojemnika wrzucić papryki, oliwę, czosnek, orzeszki, tarty parmezan, ocet balsamiczny. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko zmiksować - ewentualnie ponownie doprawić.
Wymieszać ze świeżo ugotowanym makaronem. Dodać bazylię.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.08.2014 22:49
smaczna propozycja
Gracer 29.08.2014 21:19
smaczny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak