Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 120 gram
czosnek ząbki 3 sztuki
majonez light 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo ok 10 minut. Obieramy ze skorupki.
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Jajka tarkujemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
Do jajek dodajemy starkowany żółty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i doprawiamy kucharkiem.
Krok 3 - Pasta jajeczna foto
4
Na koniec dodajemy drobno posiekany szczypiorek.
Krok 4 - Pasta jajeczna foto
5
Mieszamy i schładzamy w lodówce.
Krok 5 - Pasta jajeczna foto
6
Podajemy z pieczywem :)
Krok 6 - Pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mel Kimbra 11.09.2014 08:49
spróbuję na pewno.
Futka 07.09.2014 21:31
Przepyszna! Uwielbiam takie pasty :)
kate.500 07.09.2014 18:18
pyszna pasta
Kejti 01.09.2014 16:05
Uwielbiaj jajka w każdej postaci,pasta jest super :-)
RenataZ-et 29.08.2014 22:49
prosta i pyszna!
2milutka 29.08.2014 21:35
pyszny dodatek do pieczywa
Noruas 29.08.2014 21:04
mnaim! pycha!
Megg 29.08.2014 21:02
Pycha, bardzo lubie takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak