Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierki w spirytusie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 0.4 kg
cukier kryształ 20 dag
spirytus 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierki w spirytusie

Kroki postępowania

1
Śliwki węgierki umyć i wydrylować
Krok 1 - Węgierki w spirytusie foto
2
układać w słoiku warstwami przesypując cukrem delikatnie ugnieść
Krok 2 - Węgierki w spirytusie foto
3
pozostawić ok 2 dni aż puszczą sok, wymieszać pozostały cukier
Krok 3 - Węgierki w spirytusie foto
4
zalać śliwki spirytusem dokładnie wymieszać i pozostawić min na 4-6 tygodni
Krok 4 - Węgierki w spirytusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.09.2014 11:14
na pewno żaden składnik się nie zmarnuje zwłaszcza w chłodne dni
Kejti 30.08.2014 17:51
Fajne do tortu,oczywiście dla dorosłych :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak