Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciemnego chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 szt
szynka 10 dag
groszek konserwowy 0,5 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczywo razowe 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciemnego chleba

Bochenek ciemnego chleba rozmoczyć w małej ilości wody. Szynkę i paprykę pokroić w kostkę, groszek osączyć. Serek wyłożyć do miseczki, wymieszać z warzywami i szynką. Odcisnąć chleb, masę rozwałkować w dość gruby placek. Nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Włożyć do lodówki na min. 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.12.2012 18:02
pycha
Betka 27.04.2012 11:25
swietny przepis;))
Motorek 08.03.2012 09:50
pycha
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:37
ciekawe
plocia 08.08.2010 13:41
nigdy takiej rolady nie widzialam :O
Monika193
Monika193 08.08.2010 10:14
o jakaś nowość dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak