Rolada z ciemnego chleba

Rolada z ciemnego chleba

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    2 szt
  • szynka

    10 dag
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieczywo razowe

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bochenek ciemnego chleba rozmoczyć w małej ilości wody. Szynkę i paprykę pokroić w kostkę, groszek osączyć. Serek wyłożyć do miseczki, wymieszać z warzywami i szynką. Odcisnąć chleb, masę rozwałkować w dość gruby placek. Nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Włożyć do lodówki na min. 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

07.12.2012 18:02
pycha

Betka

27.04.2012 11:25
swietny przepis;))

Motorek

08.03.2012 09:50
pycha

pauluna

25.08.2010 19:37
ciekawe

plocia

08.08.2010 13:41
nigdy takiej rolady nie widzialam :O

Monika193

08.08.2010 10:14
o jakaś nowość dla mnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat