Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
mąka
smalec 1 łyżka
cebula
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Prażuchy

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Kiedy będą miękkie ,odcedzamy i dodajemy mąkę-ilość zależna od rodzaju ziemniaków. Ubijamy ,podgrzewając na małym płomieniu ,tak by masą była gęsta i dokładnie wymieszana z mąką. Dużą łyżką nakładamy ziemniaki na talerze ,polewając tłuszczem z cebulką pokrojoną w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.08.2014 10:26
bardzo fajne danie
Edith85 29.08.2014 21:59
smaczne i proste
Habibi 29.08.2014 20:23
moja babcia ubijała ziemniaki z niewielką ilością wywaru, nie odcedzała ich zupełnie - a łyżkę przed nałożeniem każdego prażucha maczała w stopionej słonince ... ach :)
Renata9 29.08.2014 19:25
moje smaki dzieciństwa, pamiętam u mojej babci kwaśne mleko i do tego prażuchy
Aleksandra/Olcia 29.08.2014 19:06
pamiętam je z dzieciństwa. jedliśmy w domu ze skwarkami i do tego kefirek mniam
gosia561 29.08.2014 17:05
wyglądają bosko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak